Jeg elsker når folk tar initiativ til samlinger for å lære og diskutere. I dag startet dagen med en god frokost, gode samtaler og mye læring.


Diar (snart Blogit…) kom med i et inkubatorprogram rett før sommeren. Det er et vanskelig ord, så forklarer ved hjelp av Wikipedia:

 

En inkubator bidrar til å utvikle innovasjonsbedrifter i en tidlig fase ved bruk av kompetanse og nettverk som inkubatoren har. Ofte tilbyr inkubatorer administrative tjenester og kontorleie. I USA har det vist seg at bedrifter som utvikler seg i en tidlig fase ved hjelp av inkubatorer, har betydelig større sannsynlighet for å lykkes enn andre.

 

Enkelt og greit altså. Vi ønsket å bli med på dette ettersom det sitter svært dyktige og erfarne konsulenter i inkubatorbedriften vår, Innoventus. Vi har hatt kontorer i samme bygg som dem i over et år, og har blitt godt kjent med både dem og de andre inkubatorbedriftene. Det er naivt å tro at to gutter på 22 kan bygge en vellykket bedrift uten råd og veiledning fra mer erfarne mennesker.

 

I dag hadde de lagt til rette for en hyggelig og lang (3 timer) frokost, der temaet var “Investorer og pitching”. To av Innoventus-stjernene, Tormod Næss og Otto Isaksen, snakket om investorerfaringer fra sine første bedrifter.

1175241_608642515846943_1542072025_n

Det er få fortellinger jeg setter mer pris på enn en god gründerhistorie. Både Tormod og Otto har gjort det særdeles bra, og det er gøy med real-life erfaringer i stedet for langtekkelige teorier. Skal jeg trekke fram 1 ting jeg likte, må det være tipset å fokusere på at du skal “skalere bedriften”, ikke “selge ut”. Det er mye mer trivelig for en som skal putte penger i bedriften din at du vektlegger videre vekst i pitchen din, framfor at du skal hoppe av skuta mens den fortsatt flyter.

 

Det er lagt opp til en månedlig inkubatorfrokost, så gleder meg til de neste!