Kategorier
Ukategorisert

Aldri mist et bilde igjen!

“Image not found”, eller lignende feilmeldinger er et vanlig syn når du titter måneder eller år tilbake i arkivet ditt. Bilder du har brukt fra andre nettsteder og blogger, som plutselig ikke eksisterer lenger. Vel, er du en WordPress-blogger kan du sette en stopper for dette.


Siden 2011 har Blogit publisert lassevis med gjesteinnlegg vi har fått tilsendt. Problemet med det er at bildene fortsatt ligger hos gjestebloggeren, ikke på serveren til Blogit. Når bloggeren en dag legger ned bloggen sin, forsvinner også bildene i innleggene hos Blogit. Problem!

 

Løsningen ligger i en smart liten plugin som heter “Cache Images”, og er laget av selve grunnleggeren av WordPress, Matt Mullenweg. Du kan laste ned pluginen her. Etter du har installert og aktivert den, kan du gå inn på “verktøy” eller “tools” og velge “Cache remote images”. Trykk på “Scan”. Etter litt tid dukker det opp en lang liste med bilder du benytter på siden din, som ikke ligger i bildedatabasen. Deretter er det bare å trykke på “Cache from this domain”, så henter den bildene inn i bildedatabasen din.

 

Dermed slipper du bekymre deg for at bildene dine forsvinner med tidens tann.

Av Eirik Nereng

Markedsføring, konverteringsoptimalisering, netthandel, tech og sånne greier