Kategorier
Ukategorisert

Du gjør en ræva jobb!

Her om dagen hadde jeg en liten diskusjon om nettmobbing med far min. Der kom vi fram til hvor teit det er når folk til stadighet rakker ned på kjendiser og offentlige personer. Hvorfor er det teit? Fordi de som slenger med leppa garantert gjør uendelig mye dårlig arbeid selv. Det synes bare ikke.

Lars Berrum traff virkelig spikeren på hodet, når han svarte på en hatkommentar på P3.no:


Screen Shot 2014-01-15 at 13.42.13


 

Det er tidlig på året, men her har vi allerede en kandidat til årets sitat/poeng. Tenk om det hadde vært et kommentarfelt under alle handlingene du gjør på jobben?

Vi har nok alle jobbet på prosjekter hvor vi har levert arbeid av drittkvalitet. Forskjellen på oss og Lars Berrum er at det ikke er synlig. I værste fall får vi refs fra sjefen, eller taper litt penger på vegne av bedriften. Vi blir ikke personlig hengt ut.

Rasshølene kommer med argumentet “jamen de har jo valgt å være offentlige personer, da må de tåle sånt!”

Må de det? Lars Berrum ønsker å underholde. Han kan klare det, eller han kan feile. Men han ønsker å underholde. Er ikke det en bra ting? Ingen har rett til å dra han ned i søla av den grunn. Om han “sløser med lisenspengene” kan du heller kritisere selve lisenssystemet, som er en forskrudd modell. Ikke bann mot ham eller be han bytte yrke. For i såfall er det MANGE som fortjener det.

Det samme argumentet, “hun har jo valgt å være offentlig lissom, da må hun tåle det“, har mang en voksen person brukt til å forsvare hatkommentarer mot min kjære søster. 14 år var hun da hun startet å motta daglige hatmeldinger. Og voksne forsvarer det. Voksne er med på det. Voksne som synes det er greit å rakke ned på alt synlig arbeid, og glemmer sin egen arbeidsinnsats.

Så her er min utfordring: Enten så kjører du samme holdning på din egen arbeidsplass: Kall sjefen for en evneveik tulling når han har tatt en dårlig avgjørelse, spør kollegaen din om hvordan han kom seg gjennom barneskolen når han leverer drittrapporter, og spør resepsjonisten hvordan hun tør å hilse på folk hver dag, når hun er så stygg som hun er.

Eller så holder du kjeft og viser normal folkeskikk. Både på nett, og på jobb.

 

 

Av Eirik Nereng

Markedsføring, konverteringsoptimalisering, netthandel, tech og sånne greier