Kategorier
Ukategorisert

Norge – et flott land å drive bedrift.

Bildet over er tatt av Ole Edvin Tangen.


Egentlig startet dette innlegget med en kritisk vinkling på at det er tøft og vanskelig å starte en bedrift i norge, med fokus på mye byråkrati, skatter og avgifter. Så kom jeg på at jeg har trukket 10 av 10 gullforgylte lodd i livet, og at det er et vanvittig privilegium å ha mulighet til å leve av noe du selv starter.


Man skal ikke slutte å søke etter forbedringer, men fy faen så heldig jeg er. Det kan slenges kritikk mot skatt, arbeidsgiveravgift, byråkrati osv, men i det store og det hele er dette bagateller. Jeg lever i norge, jeg kan drive bedrift i en alder av 22. Jeg har et sikkerhetsnett rundt meg. Jeg er dritheldig, blant en liten prosent av verdenshistoriens befolkning.

For å trekke fram de positive erfaringene ved å drive bedrift i Norge:

 

  • Vi har så godt som alltid blitt tatt seriøst, selv i en alder av 19-22 år.
  • Fått innvilget tilskudd av vår lokale bank, Sparebank1 Ringerike. Uten det hadde vi ikke hatt kapital til å komme i gang.
  • Seriøst og ryddig regelverk å forholde seg til. Ingen “special price for you”-tull.
  • Kommet inn i varmen i et inkubatornettverk.
  • God infrastruktur, tilgang på kontorlokaler og mye annet snacks.
  • Aldri vært redd for å feile. Går det skikkelig på trynet ender man ikke på gaten uten framtid.

Av Eirik Nereng

Markedsføring, konverteringsoptimalisering, netthandel, tech og sånne greier