Kategorier
Markedsføring

Visma – eksempel til etterfølgelse

De siste årene har det pågått en veldig, veldig spennende revolusjon innen markedsføring. Fra å bruke mest mulig penger på å få vist fram logoen sin ved å leie andres markedskanaler, bygger nå bedrifter sine egne. Her deler de innhold som er nyttig for kundene sine. Innhold de ikke trenger å presse opp i ansiktet til folk, men som kundene faktisk oppsøker selv.


Om jeg skulle skrevet en liste over bedrifter jeg trodde skulle ta dette steget, ville ikke Visma vært der. Visma leverer tjenester og produkter som f.eks regnskap og prosjektstyring. Er det i det hele tatt mulig å lage interessante artikler rundt dette? Ja!

Visma annonsebilag

 

Det var gjennom et annonsebilag på e24.no (bildet over) at jeg først ble oppmerksom på satsningen deres. Tror tittelen var “spar tid på reiseregningene!” Ja, hvorfor ikke? Jeg må bli pustet i nakken for at jeg skal huske å fylle ut reiseregninger, så det hadde vært deilig å spare tid på dette. Etter noen korte tips om tidsbesparelse, kom en punchline med at du kunne spare enda mer tid ved å benytte deg av Visma sine egne produkter. Fair enough. Veldig relevant.

 

Ta gjerne en titt på emagasinet, samt bloggen deres.

 

Veien blir helt klart kortere til kjøp. Når jeg først leser artikler hvor Visma viser at de har peiling på det de driver med, og hvordan produktene deres kan løse dette, hvorfor ikke velge dem? Blogit bruker allerede et av produktene – Mamut – og om vi skulle trenge andre tjenester så er Visma et naturlig valg.

 

Forbedringer. 

Artiklene er nyttige, og det er det viktigste. Om de skulle gjort én ting annerledes, så er det kanskje å pushe litt mindre på egne produkter. Det ser ut til at de gjør dette i hver eneste artikkel, og da blir det i overkant. Visma kan skrive artikler som gjør at man besøker magasinet/bloggen av egen fri vilje, men da blir det slitsomt om ALLE artikler skal selge et produkt. Veien er uansett kort til å finne fram til produktene via menyknapper osv, så det blir litt i overkant.

 

Uansett – kjempeinitiativ! Tommel opp for å bruke en del video i artiklene sine også.

Av Eirik Nereng

Markedsføring, konverteringsoptimalisering, netthandel, tech og sånne greier