Kategorier
Video

Behind The Scenes: We Are

Opp i gjennom årene har jeg har laget en pen bunke musikkvideoer med min gode venn Mads Veslelia. Fra å starte med et billig “elkjøpkamera” og filme foran grå murvegger, har vi blitt bedre. Det er noen år siden vi laget denne videoen, men har lyst å legge den ut og vise noen av scenene.

Først: Den ferdige filmen. Husk full screen og HD 🙂

Før.


Dette var første gang vi brukte greenscreen i en musikkvideo. Poenget med en greenscreen er at grønn er en farge du sjelden finner på mennesker, og du kan dermed klippe vekk alt det grønne i et redigeringsprogram.
mads foran greenscreen skalert

Etter.


Etter litt redigering kuttet vi vekk alt rundt Mads, gjorde han helt svart og la på hvit røyk i bakgrunnen for å få fram konturene.

Greenscreen redigert


Scenen der Mads står foran en lyskaster i et mørkt rom skjedde ved en tilfeldighet. Vi fikk låne en røykmaskin, med instruksjonen “den må kanskje varmes opp i 30 minutter”. Så vi plugget den inn og gikk for å kjøpe en kebab. Da vi kom tilbake hadde den skrudd seg på for full styrke, og tåkelagt gymsalen vi lånte fullstendig. Vi hentet noen lyskastere og eksperimenterte litt, og synes det så kult ut! I videoen under ser du minuttet etter vi var tilbake, og begynte å leke med lyset.

Før.


røykfyllt rom

Etter.

Etter mye jobb med fargene og kontrastene fikk vi et ganske kult resultat.
Mads best farg fiksa


Ettersom albumtittelen var “The Dark Light” ville vi bruke så mye lys vs mørke som mulig.

Før.


Mads ved vindu skalert

Etter.


lyskaster


Dersom du likte sangen kan du høre resten av albumet her:

Av Eirik Nereng

Markedsføring, konverteringsoptimalisering, netthandel, tech og sånne greier