Kategorier
Markedsføring

Fantasy Football – en genistrek

Et av de mest geniale trekkene innen markedsføring jeg vet om, er Fantasy Premier League. For de uinnvidde skal du sette opp ditt eget lag, ved å benytte spillere fra Premier League. De får poeng etter hvordan de gjør det i virkelighetens liga, om de f.eks scrorer, ikke slipper inn mål etc. Du kan lage egne ligaer, og dermed konkurrere mot vennene dine.

For fotballentusiaster er dette naturlig nok veldig gøy. De aller fleste elsker å teste kunnskapene sine i praksis. Det som derimot er mer overraskende, er hvor mange som har begynt å like fotball pga spillet.

 

Slik ser Fantasylaget mitt ut.
Slik ser Fantasylaget mitt ut.

 

Min venn Vegard kunne nevne totalt 18 fotballspillere for et års tid siden. Nå sjekker han terminlisten mange uker fram i tid, og sjekker sannsynligheten på hvorvidt Agüero starter neste kamp eller ikke.

Kjæresten min, Thea, har begynt å like å følge med på kampene på TV. Og hun synes det er veldig stas å ligge 60 poeng over meg. Hun har også skrevet et innlegg om Fantasy på bloggen sin.

For min del har det blitt mye mer interessant å følge andre kamper enn kun Liverpool, og gjør at jeg ser mer Premier League enn tidligere.

Kort og godt, et tiltak som tiltrekker nye fans, og gjør det bedre for de eksisterende. Et strålende eksempel på innholdsmarkedsføring, hvor man lager et produkt folk oppsøker selv, uten at man må spamme og tvinge det på dem.

Lenger blir ikke dette innlegget. Nå er det straks klart for ny runde, og jeg må ta igjen noen titalls poeng på både Vegard og Thea!

 

Av Eirik Nereng

Markedsføring, konverteringsoptimalisering, netthandel, tech og sånne greier