Kategorier
Markedsføring

Markedsføring – mye jobb

På fredag fikk jeg en hyggelig telefon. Hege fra Talentjakten lurte på om jeg kunne holde en liten presentasjon om blogg, med fokus på hvordan man kan bruke det i bedrift og i personlig merkevarebygging. Talentjakten er en liten gruppe utvalgte eliteelever fra sørlandet som blir videreutviklet og trent til å bli enda dyktigere. Les mer om dem her.

Jeg sa selvfølgelig ja. Om man klarer å framstå kompetent og får tillit fra morgendagens ledere er ikke det noe å kimse av. I tillegg er det en god mulighet til å markedsføre Blogit. Men det er mye jobb.

For å gjøre det skikkelig, må vi aller først lage en god presentasjon på kort tid. Takk gud for Graphic River, som selger profesjonelle maler for presentasjoner. Det å lage en god powerpoint er i seg selv tidkrevende. Deretter må den tilpasses for å kunne legges ut på Slideshare.net, slik at den blir tilgjengelig for verden og søkbar. Vi skal filme foredraget, slik at hele klippet (eller flere deler av det) kan legges ut på både Youtube og blogg. Utvalgte slides legges ut på Pinterest.

En slide fra morgendagens presentasjon:

Det tar mye tid og jobb, men om det gjøres riktig er det en flott måte å tiltrekke seg nye kunder. Det er mange som bruker steder som SlideShare, Pinterest og Youtube til å søke etter info. Om vi klarer å få Blogit til å komme høyt når man søker på ord rundt “blogg” og “markedsføring”, har det en stor verdi.

På videregående trodde jeg at markedsføring var en lite krevende jobb. Bare kjøpe søkeord på Google, og få et budsjett til å handle TV-spots og helsider i ulike magasiner. Men neida, man må faktisk jobbe!

 

Av Eirik Nereng

Markedsføring, konverteringsoptimalisering, netthandel, tech og sånne greier