Kategorier
Ukategorisert

Inkubatorfrokost!

Jeg elsker når folk tar initiativ til samlinger for å lære og diskutere. I dag startet dagen med en god frokost, gode samtaler og mye læring.


Diar (snart Blogit…) kom med i et inkubatorprogram rett før sommeren. Det er et vanskelig ord, så forklarer ved hjelp av Wikipedia:

 

En inkubator bidrar til å utvikle innovasjonsbedrifter i en tidlig fase ved bruk av kompetanse og nettverk som inkubatoren har. Ofte tilbyr inkubatorer administrative tjenester og kontorleie. I USA har det vist seg at bedrifter som utvikler seg i en tidlig fase ved hjelp av inkubatorer, har betydelig større sannsynlighet for å lykkes enn andre.

 

Enkelt og greit altså. Vi ønsket å bli med på dette ettersom det sitter svært dyktige og erfarne konsulenter i inkubatorbedriften vår, Innoventus. Vi har hatt kontorer i samme bygg som dem i over et år, og har blitt godt kjent med både dem og de andre inkubatorbedriftene. Det er naivt å tro at to gutter på 22 kan bygge en vellykket bedrift uten råd og veiledning fra mer erfarne mennesker.

 

I dag hadde de lagt til rette for en hyggelig og lang (3 timer) frokost, der temaet var “Investorer og pitching”. To av Innoventus-stjernene, Tormod Næss og Otto Isaksen, snakket om investorerfaringer fra sine første bedrifter.

1175241_608642515846943_1542072025_n

Det er få fortellinger jeg setter mer pris på enn en god gründerhistorie. Både Tormod og Otto har gjort det særdeles bra, og det er gøy med real-life erfaringer i stedet for langtekkelige teorier. Skal jeg trekke fram 1 ting jeg likte, må det være tipset å fokusere på at du skal “skalere bedriften”, ikke “selge ut”. Det er mye mer trivelig for en som skal putte penger i bedriften din at du vektlegger videre vekst i pitchen din, framfor at du skal hoppe av skuta mens den fortsatt flyter.

 

Det er lagt opp til en månedlig inkubatorfrokost, så gleder meg til de neste!

Av Eirik Nereng

Markedsføring, konverteringsoptimalisering, netthandel, tech og sånne greier