Kategorier
Blog tips

Hvordan oversette WordPress-bloggen din?

De færreste av oss lager sitt helt eget WordPress design bygget opp fra grunnen. Man laster ned/kjøper et såkalt “theme” man kan jobbe ut i fra. Her ser du hvordan man kan oversette fra f.eks engelske knapper og meldinger og over til norsk.

 

Allright, du har installert et fjongt og nytt design (theme) på WordPress-bloggen din. Men menylinjen, knappene og feilmeldingene er alle engelskspråklige. What to do? Fortvil ikke!

 

Det aller første du gjør, er å laste ned et program som gjør at du kan logge inn på FTP-serveren på bloggen din. Her er Filezilla (gratis) og Coda (75$) gode alternativer. Brukernavn og passord til FTP fikk du i en mail da du kjøpte domenet. Logg inn.

 

Nå skal du se noe som ligner bildet under. Finn filen “wp-config.php”. Bruker du Coda kan du bare dobbeltklikke å redigere den. Bruker du Filezilla så må du laste den ned og redigere den i f.eks textedit, og laste den opp igjen. Det du skal endre, er en linje som heter “define (‘WPLANG’, ‘en_US’);”

Endre den til “define (‘WPLANG’, ‘nb_NO’);”
Skjermbilde 2013-08-27 kl. 20.52.03

 

Neste steg: klikk deg inn på: wp-content -> themes -> navnet på themet ditt -> languages.

 

Det du leter etter, er en fil som heter noe i retning “en_US.po”. Høyreklikk og last ned. NB: Om du bruker Filezilla og ikke får lastet ned, se i det venstre vinduet. Her må du velge hvor du skal lagre den på maskinen din før du får lastet ned.

Skjermbilde 2013-08-27 kl. 20.50.29

Det neste du gjør, er å laste ned et program du kan redigere .po filer med. Poedit er det enkleste jeg har funnet, og den kan du få gratis til windows og mac her: http://www.poedit.net/download.php#win32

 

Åpne Poedit, trykk “fil” -> “åpne” og finn filen du lastet ned. Det kommer til å se omtrent slik ut:

 

Skjermbilde 2013-08-27 kl. 20.58.26

 

Der det står “translation” skriver du inn oversettelsen for “source text”. Gå gjennom alle ordene du føler du trenger. Når du er ferdig, velg “lagre som” og kall dem nb_NO.

Det neste du gjør, er å åpne Filezilla igjen, tilbake til “languages” mappen. Last opp de to filene du har laget, nb_NO.po og nb_NO.mo.

 

Voìla, du er ferdig!

 

Av Eirik Nereng

Markedsføring, konverteringsoptimalisering, netthandel, tech og sånne greier