Kategorier
Tech Ukategorisert

Netflix, I choose you!

Wohoo, da har jeg kjøpt min første aksje! I alle fall deler av den. 200$, ganske nøyaktig 1200 kr, er plassert i Netflix. Med mine 40 000 aksjer i Blogit AS ser aksjeboken min ca slik ut:

Skjermbilde 2014-03-27 kl. 19.37.59

 

Men fra spøk til alvor: Dette blir gøy. Jeg kan særdeles lite om aksjehandel, og trenger å lære mer om det. Den dagen Blogit børsnoteres, må jeg være klar. Og hva er bedre enn å hoppe ut i det?

Hvorfor akkurat Netflix?

Jo, kjære leser. Det er en aksje jeg har gått og siklet på i noen måneder. Her er tankegangen min:

 

Positivt for kjøp av Netflix.

  • Jeg elsker tjenesten selv og bruker den daglig.
  • Jeg tror TV-mediet kommer til å forandre seg helt enormt de neste årene. Det at du kan se TV når du vil, når som helst vil gruse tradisjonelle TV-kanaler. De fleste av dem lisensierer jo bare TV-serier fra utlandet, og produserer ikke mye selv. Det blir det samme som Spotify mot radio. Sjakk matt.
  • Når TV-kanalene gradvis taper terreng, vokser konkurrentene. Konkurrenter som kan omstille seg og forstår kundene sine. Konkurrenter som Netflix.
  • Netflix har en veldig forståelig forretningsmodell, i motsetning til mange andre. De støtter seg ikke på forstyrrende reklame, eller vanskelige modeller. Betal x pr mnd og få tilgang til alt.
  • De har vist en enorm evne til å omstille seg. De startet som en postordre bedrift, som på det meste sendte ut ca 1 million DVD-er pr post hver eneste dag. Det at de har klart å omstille seg fra det til å lede an den digitale revolusjonen er utrolig i mine øyne.
  • De har begynt å produsere eget innhold, som holder høy kvalitet. House of Cards, Lillyhammer, Orange Is The New Black og Arrested Development for å nevne noen.

Negativt for kjøp av Netflix. 

  • Jeg aner ikke hva som ligger i den nåværende prisen. Hva er tatt stilling til? Hva er forventet? Aner ikke.
  • Apple ryktes å starte opp med en konkurrerende løsning. Apple produserer Apple TV, iPad og Macbook, tingene jeg benytter til å se Netflix pr i dag.
  • HBO har kastet seg inn i kampen, og kommer med flere av de beste seriene i verden.
  • Film-lisenser er visstnok vanskelige greier. Netflix hadde f.eks Ringenes Herre for kun 1 måned. TIl sammenligning så beholder Spotify de aller fleste tillegg i katalogen sin for lange perioder om gangen.

Så da er det bare å vente i spenning. Jeg tenker på dette som en langtidsinvestering, og har et perspektiv på et år eller mer.

Noen som har innvendinger eller “you go girl” i forhold til dette? 

 

Av Eirik Nereng

Markedsføring, konverteringsoptimalisering, netthandel, tech og sånne greier