Kategorier
Ukategorisert

Hvordan deles blogginnlegg?

Like, +1, Pin it, Tweet osv. Knappene er mange, og det popper opp et nytt sosialt medium kvar einaste veke. Men hva er det egentlig som brukes for å spre blogginnlegg?

Jeg kom over et artig lite verktøy som heter Social Crawlytics. Den tråler gjennom nettsider og sjekker hvordan sidene blir delt. Tjenesten er gratis, men de tar seg betalt i “sosial valuta”. Du må nemlig sende ut en tweet med lenke til nettsiden deres for at du skal kunne bruke det. Clever.

Under ser dere resultatene fra 3 av de største bloggerne i Norge; Fotballfrue, Ulrikke Lund og Voe. Personlig trodde jeg Facebook skulle være overlegent hos alle, men fikk en “hæææ” opplevelse hos Ulrikke. Pinterest står for så mye som 70%, mens hos de to andre er det på under 10%. Det stemmer likevel godt med hvordan bloggene skrives. Ulrikke legger stort sett ut korte innlegg med fokus på inspirasjonsbilder, mens de to andre skriver mer. Check it out!

[slides] [slidesslide linkurl=”none” linktitle=”LinkTitle” imgurl=”http://bigohno.com/wp-content/uploads/2013/05/Fotballfrue-crawlytics-graf-resize.png” imgalt=”ImgAlt”] [slidesslide linkurl=”none” linktitle=”LinkTitle” imgurl=”http://bigohno.com/wp-content/uploads/2013/05/ulrikke-lund-crawlytics-med-bilde.png” imgalt=”ImgAlt”] [slidesslide linkurl=”none” linktitle=”LinkTitle” imgurl=”http://bigohno.com/wp-content/uploads/2013/05/Voe-crawlytics-med-bilde.png” imgalt=”ImgAlt”] [/slides]

Av Eirik Nereng

Markedsføring, konverteringsoptimalisering, netthandel, tech og sånne greier