Kategorier
Ukategorisert

Travelmap

Litt av drivkraften bak Blogit bunner i å finne nye måter å bruke blogg på. Enten det gjelder å knytte sammen bloggere i et nettverk, øke den kommersielle seriøsiteten, eller la dem skape innholdet i et magasin. I en av brainstormingene rundt hvordan vi kunne bruke bloggformatet på nye måter, kom Travelmap opp.


Konseptet bygger på følgende problemstilling: Det ligger utrolig mye inspirasjon og god informasjon i reiseblogger. Problemet er at de ofte skrives i løpet av én tur, for så å slutte å oppdateres og dermed drukne i det store internett. Det flotte med bloggformatet er den lette tonen, fri for føringer og ofte full av skriveglede.

Så kom tanken; hva om man kunne samle drøssevis av innlegg fra reisebloggere i en stor pool, og vise dem fram på et eneste stort verdenskart? Ved å legge inn informasjon om hvilket sted innlegget handler om, kan det plottes nøyaktig inn i kartet. Om du dermed skal ut og reise og ønsker å innhente info, tips og inspirasjon om området, kan du bare zoome deg inn i kartet og lese alle blogginnlegg fra det aktuelle området.

Skjermbilde 2013-11-23 kl. 21.11.46

 

Målet med prosjektet er å leke litt med hva bloggformatet kan brukes til, og forhåpentligvis er dette noe folk synes er nyttig. Jeg har i alle fall selv søkt opp blogginnlegg tidligere når jeg skal ut på reise, men fant ut at man må grave svært dypt i det store nettet.

Kom gjerne med tilbakemelding på om dette er interessant eller ei! Forslag til forbedringer tas i mot med langdistansekyss.

Sjekk ut Travelmap her.

Av Eirik Nereng

Markedsføring, konverteringsoptimalisering, netthandel, tech og sånne greier