Kategorier
Ukategorisert

Straffer det seg å være lojal?

“En lojal og trofast kundegruppe” er en hellig gral for de fleste bedrifter. De er forutsigbare, langsiktige og legger igjen en pen slump penger. Hvorfor får den trofaste kunden da så lite tilbake?

Jeg var lenge en såkalt trofast kunde hos Elixia. Meldte meg inn og betalte vanlig pris, måned ut og måned inn. I mellomtiden begynte det å hagle inn med supertilbud til alle ikke-medlemmer. Type:

elexia1

Nye kunder fikk gratis PT-timer, gratis bag, sekk, drikke, utstyr og x antall gratis mnd ved innmelding. Vi som allerede var fanget i nettet, fikk ingenting. Det endte med at jeg hoppet på et godt innmeldingstilbud hos en konkurrent.

Jeg tror det lønner seg å være en tøsemikkel. Jeg har vært innom 4-5 ulike mobiloperatører de siste to årene. Dersom jeg blir ringt av en selger er det første jeg spør om “jeg betaler 200 kr i mnd for xxx, hvis du gir meg et bedre tilbud er jeg din.” Og vips, så kommer de opp med et strålende tilbud. Noen mnd senere får jeg et bedre tilbud, og hopper på det.

Mon tro om bedrifter hadde vært tjent med å fokusere mer på sine lojale disipler, i stedet for å kaste penger etter nye?

Likte denne fra Altibox:

altibox ny

Dersom noen har meninger rundt dette, eller kjenner til gode artikler/statistikk tas det i mot med takk!

Av Eirik Nereng

Markedsføring, konverteringsoptimalisering, netthandel, tech og sånne greier